Text

Det Sammensætte Maleri

Jeg tager udgangspunkt i mit eget liv, når jeg arbejder med mine billeder. Jeg er opvokset i Østtyskland og finder det interessant at bruge motiver derfra.

Det sammensætte maleri giver mig mulighed for at udtrykke vores flygtige tidsalder, indtryk fra den digitale verden, der skal forbindes med den reelle verden, der omgiver os, med naturen og mennesker som holdepunkterne.

Jeg arbejder med at hente billeder fra forskellige steder, og fortæller på den måde en ny historie. For eksempel i maleriet “When I eat I do not eat” har jeg taget udgangspunkt i filmverden med action og gys og en smuk kvinde, i baggrunden hører vi musik “When will i see you again”. Når vi spiser, ser vi samtidig film, læser eller snakker, så vores tanker og sanser er optaget et helt andet sted.

Forskellige tekniker i ét samlet maleri optager mig, flygtighed igennem en stor pensel strøg, eller det detaljerige og minimale med en lille pensel. Disse kontraster skaber en dynamik  i mine malerier og giver mig en stor frihed i at kunne sammensætte et spændende billede.

Andrea Jepp, 2021